Letartóztatás testi sértés bűntettének kísérlete alapos gyanúja miatt

A Pécsi Járásbíróság 2022. június 14-én elrendelte egy férfi letartóztatását egy hónapra a bűncselekmény elhárítására idős koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett testi sértés bűntettének kísérlete alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint az agresszív gyanúsított a lakóhelyén található társasház egy másik bérlőjét, az idős sértettet 2022. június 12. napján 8 óra körüli időben a fenti ingatlan udvarán, szóváltást követően, tettlegesség, dulakodás során bántalmazta úgy, hogy a sértett mankóját elvéve, a földre került idős férfit, azzal négy-öt alkalommal nagy erővel megütötte a fején.

Az események keltette zajra felfigyelt a házban lakó két szomszéd is, akik szintén az emeleten laknak, de lementek az udvarra. Az előbb érkező nő felszólította a gyanúsítottat a cselekménye abbahagyására, azonban a bántalmazásnak csak az vetett véget, hogy az utóbb érkező szomszéd férfi hátulról lefogta. A bántalmazás következtében a sértett eszméletét vesztette, az elsődlegesen őt ellátó mentősök sérüléseit életveszélyesnek minősítették.

A gyanúsított büntetett előéletű, hasonló bűncselekmények elkövetése miatt volt büntetve. A gyanúsított előéletére és az általa tanúsított magatartásra figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el, illetve az eljárásban résztvevő más személyek befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné a bizonyítást, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A bíróság végzését az ügyész, a gyanúsított és a védője is tudomásul vették, így az végleges.


 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő   

+36 30 990 4247

barkaszia@birosag.hu