Elsőfokú ítélet felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és testi sértés vétsége miatt

A Pécsi Járásbíróság a 2022. június 9. napján megtartott nyilvános tárgyaláson az ismeretlen helyen távollévő B. J. vádlottat felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és testi sértés vétsége miatt – halmazati büntetésül – 1 év 6 hónap börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Elkobozta továbbá a bűncselekmény elkövetéséhez használt tapétavágó kést.

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint az ittas állapotban lévő vádlott férfi 2020. szeptember 12. napján 17 óra 15 és 17 óra 20 perc között az egyik pécsi, belvárosi Nemzeti Dohánybolt előtt hirtelen a számára addig ismeretlen sértett nő elé lépett, majd rövid szóváltást követően a nála lévő tapétavágó szikével a sértettet jobb csuklóján megvágta. Ezt követően rövid ideig hangosan fenyegetőzött, majd távozott a helyszínről.

A vádlott cselekménye következtében a sértett bőrén mintegy 2 centiméter hosszan vágott, nyolc napon belül gyógyuló sérülés keletkezett.

A vádlott cselekménye kihívóan közösségellenes és erőszakos volt, mely az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltett.

Az ügyész tudomásul vette a bíróság döntését, a vádlott védője három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozata bejelentésére, így az ítélet nem jogerős.

Dr. Barkaszi Attila
sajtószóvivő
+36-30-990-4247
barkaszia@pecsit.birosag.hu