Letartóztatás kábítószer-kereskedelem bűntettének alapos gyanúja miatt

A Pécsi Járásbíróság 2022. május 25-én elrendelte egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének és az ország területére behozatallal elkövetett kábítószer birtoklásának alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2021-ben, valamint egészen 2022. május 23. napjáig külföldről több alkalommal, nagy mennyisében rendelt ismeretlen összetételű tablettákat, bélyeget, melyek előzetes szakértői vizsgálatok szerint kábítószer gyanús anyagokat tartalmaznak. A gyanúsítottnál tartott házkutatás során a kábítószer-kereskedelemhez szükséges tárgyakat is lefoglaltak. A gyanúsított a megrendelt kábítószer gyanús anyagokat fogyasztotta és árusította is.

A gyanúsított büntetlen előéletű, azonban hasonló bűncselekmény miatt más büntetőeljárás hatálya alatt is áll. Alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, az eljárásban elérhetetlenné válna, az eljárásban résztvevő más személyek befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.


Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő   

+36 30 990 4247

barkaszia@birosag.hu