Letartóztatás emberölés bűntette miatt

A Pécsi Járásbíróság 2022. február 9-én elrendelte két férfi letartóztatását egy hónapra előre kitervelten, nyereségvágyból, aljas indokból vagy célból, társtettesként elkövetett emberölés bűntette alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a két gyanúsított férfi a sértett vagyonának, vagyontárgyainak megszerzése érdekében, a sértett életére rátelepedett. A sértett a gyanúsítottak tevékenysége miatt 2020. augusztus 10-én meghalt, majd egyikük a cselekményük leplezése, nyomok eltüntetése érdekében a sértett házát felgyújtotta.

A gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmény kiemelt tárgyi súlyú, ezért szökésüktől, elrejtőzésüktől lehet tartani, valamint attól is, hogy szabadlábon hagyásuk esetén az eljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával megnehezítenék, vagy meghiúsítanák a bizonyítást. Ezekre figyelemmel a bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

Az ügyész a bíróság határozatát tudomásul vette, a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem végleges.


Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő   

+36 30 990 4247

barkaszia@birosag.hu