Letartóztatás rablás bűntette és más bűncselekmény miatt

A Pécsi Járásbíróság 2022. január 21-én elrendelte egy pécsi férfi letartóztatását egy hónapra a bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és testi sértés bűntette megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított férfi 2022. január 19-én, a délelőtti órákban Pécsett, egy nyílt útszakaszon hátulról megközelítette az idős sértett nőt, és miközben mellette elfutott, az idős hölgy bal kezével húzott kerekes táskáját olyan erővel rántotta ki a sértett fogásából, hogy ettől a hölgy a földre esett. A gyanúsított a bevásárlótáskával együtt elfutott. Ezzel a sértettnek 15.000 forint kárt okozott.

A sértettet sürgősségi betegellátó osztályra szállították, ahol megállapították, hogy a medencecsont elmozdulással járó, darabos törését, valamint a szeméremcsont és keresztcsont törését szenvedte el.

A gyanúsított otthona felé haladva az eltulajdonított táska tartalmát megvizsgálta, és mivel abban készpénzt nem talált, azt a házuk mögötti garázssornál hagyta, ahol a nyomozó hatóság megtalálta és lefoglalta.

A gyanúsított – hasonló és más bűncselekmények miatt is - többszörösen büntetett előéletű. A jelen eljárásban terhére rótt bűncselekmények tárgyi súlyára és a gyanúsított személyi körülményeire is figyelemmel, alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el. Mindezekre figyelemmel a bíróság a letartóztatását elrendelte.

Az ügyész, a gyanúsított és a védője is tudomásul vették a bíróság határozatát, így az végleges.


Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő   

+36 30 990 4247

barkaszia@birosag.hu