Letartóztatás kábítószer-kereskedelem bűntettének alapos gyanúja miatt

A Pécsi Járásbíróság 2021. december 3-án elrendelte egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2021. május hónapjától anyagi ellenszolgáltatás fejében egy társa megbízására több ízben Hollandiába utazott és onnan a társa által beszerzett, továbbértékesítésre szánt kábítószert a társa lakóhelyére vagy tartózkodási helyére szállította.

2021. november 29-én a gyanúsított a társa lakcímére ment egy bérelt tehergépkocsival, ott felvette társát, majd a járművel Hegyeshalomnál elhagyták Magyarország területét és 2021. december 1-jén, a hajnali órákban érkeztek vissza az országba a gyanúsított társának lakóhelyére, ahol rendőri intézkedés alá vonták a gyanúsítottat. Ennek során a tehergépkocsi pótkerekéből 2 db, egyenként 1 kilogrammot meghaladó tömegű, téglatest alakú csomagban, kábítószergyanús anyagot – előzetes szakvélemény szerint kokaint -foglaltak le, melynek kokainbázis tartalma eléri a jelentős mennyiség alsó határát.

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmény öttől húszévig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

Alaposan feltehető, hogy a gyanúsított, szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, az eljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, ezért a bíróság a letartóztatását elrendelte.

A bíróság végzését az ügyész, a gyanúsított és a védője is tudomásul vették, így a határozat végleges.


Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő   

+36 30 990 4247

barkaszia@birosag.hu