Letartóztatás kifosztás bűntette alapos gyanúja miatt

A Pécsi Járásbíróság 2021. november 5-én elrendelte egy fiatal szekszárdi férfi letartóztatását egy hónapra kifosztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított egy társával 2021. november 2-án, a kora esti órákban egy Pécs belvárosában lévő szórakozóhelyhez ment, mely előtt összetalálkozott az erősen ittas állapotban lévő sértett nővel, aki nem magyar állampolgár. Ezt követően mindhárman a nő pécsi albérleti lakásába mentek, ahol a gyanúsított a sértettel félre vonult, majd kihasználva, hogy az erősen ittas nő elaludt, a gyanúsított a lakásból eltulajdonította a nő IPhone 12 Pro Max típusú telefonját a hozzá tartozó headsettel, valamint két üveg 75 ml-es márkás parfümöt, a sértettnek ezzel mintegy 500.00 forint kárt okozva.

A gyanúsított a mobiltelefont másnap 30.000 forintért értékesítette egy iPhone szervizben.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, ellene jelenleg is folyamatban van más büntetőeljárás, munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezik. alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított fellebbezést jelentetett be. A gyanúsított védőjének, aki az eljárás során tartott ülésen nem volt jelen, öt nap áll rendelkezésére a fellebbezés bejelentésére.

A határozat nem végleges.


Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36/30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu