Letartóztatás szeméremsértés vétsége alapos gyanúja miatt

A Pécsi Járásbíróság 2021. szeptember 30-án elrendelte egy hajléktalan életmódot folytató főleg Nagykanizsán tartózkodó férfi letartóztatását egy hónapra kétrendbeli szeméremsértés vétsége alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2021. szeptember 26-án a délutáni órákban Pécsett, egy élelmiszerbolttal szemben található járdaszakaszon, egy autóbuszra váró nőtől pénzt kért, és amikor elutasító választ kapott, letolta előtte a nadrágját és önkielégítést végzett.

2021. szeptember 28-án a gyanúsított Pécs belvárosában, a délelőtti órákban egy általános iskola előtti téren található padon ülve, ittas állapotban önkielégítést végzett. E tevékenysége során megszólított egy arra járó lányt, felhívta magára a figyelmet. A lány ránézett és észlelte a gyanúsított tevékenységét.

A gyanúsított hajléktalan életmódot folytat, az ország több városában fordul meg, gondnokság alatt áll, személyiségzavarban szenved. Többszörösen büntetett előéletű erőszakos vagyon elleni bűncselekmények, személy elleni erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt, jelenleg – hasonló jellegű bűncselekmény elkövetése miatt - más büntetőeljárás hatálya alatt is áll. Alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén igyekezne a büntetőeljárás hatálya alól kivonni magát, megszökne, elrejtőzne és újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, így a bíróság elrendelte a letartóztatását egy hónapra.

Az ügyész és a gyanúsított a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított védője az ülésen nem volt jelen, neki öt nap áll rendelkezésére az esetleges fellebbezés bejelentésére, így a bíróság határozata nem végleges.


Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36/30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu