Letartóztatás életveszélyt okozó testi sértés bűntettének alapos gyanúja miatt

A Pécsi Járásbíróság 2021. szeptember 21-én elrendelte egy fiatal pécsi férfi és egy középkorú nő letartóztatását egy hónapra életveszélyt okozó testi sértés bűntettének alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak 2021. szeptember 18-án, a délutáni órákban, egy pécsi ingatlanban bántalmazták egyik férfi ismerősüket. A bántalmazás során a sértett koponyaűri vérzést, agyállományi vérzést, többszörös bordatörést, kulcscsont törést, tüdősérülést, nyelvcsonttörést, hasüregi vérzést, súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, melyek életmentő műtétet tettek szükségessé.

A gyanúsítottak terhére rótt kiemelt tárgyi súlyú bűncselekményre figyelemmel szökésüktől, elrejtőzésüktől, valamint attól is tartani kell, hogy az eljárásban résztvevő egyéb személyek megfélemlítésével, befolyásolásával veszélyeztetnék a bizonyítást. A gyanúsított férfivel szemben továbbá fennáll – tekintettel arra, hogy e terhére rótt cselekményt egy másik büntetőeljárás hatálya alatt követte el –, hogy szabadlábon hagyása esetén esetleg újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el. Mindezek alapján rendelte el a bíróság a két gyanúsított letartóztatását.

Az ügyész a bíróság határozatát tudomásul vette, a két gyanúsított és a férfi védője fellebbezést jelentettek be, így a bíróság végzése nem végleges.


Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36/30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu