Letartóztatás kifosztás bűntette és más bűncselekmény alapos gyanúja miatt

A Pécsi Járásbíróság 2021. szeptember 13-án elrendelte egy komlói férfi letartóztatását egy hónapra védekezésre képtelen személytől való elvétellel elkövetett kifosztás bűntette és lopás vétsége alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított férfi 2021. szeptember 3-án, a kora esti órákban egy gépjárműben utazott egy férfival, aki út közben elaludt és ezt kihasználva a gyanúsított a sértett pénztárcáját a benne lévő 126.000 forinttal együtt eltulajdonította.

A gyanúsított azzal is gyanúsítható, hogy 2021. augusztus 17. napjáról 18-ra virradóra az éjszakai órákban Komlón, egy autó utánfutójából eltulajdonított egy villanymotort úgy, hogy annak rögzítését lecsavarozta. A cselekményével 128.000 forint kárt okozott.

A korábban többszörösen büntetett előéletű gyanúsított vonatkozásában tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárás alól igyekezne kivonni magát, megszökne, elrejtőzne, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, ezért a bíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását.

A bíróság végzését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbeztek, ezért a határozat nem végleges.


Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36/30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu