Letartóztatás kifosztás bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt

A Pécsi Járásbíróság 2021. augusztus 6-án elrendelte egy kisharsányi férfi letartóztatását egy hónapra hatrendbeli kifosztás bűntette, hatrendbeli szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett lopás vétsége és egy rendbeli lopás vétségének kísérlete alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított férfi 2021. augusztus 5-én a hajnali órákban behatolt egy nagyharsányi ingatlan hátsó udvarára, ahol az Ördögkatlan Fesztiválra érkezett sértetti kör sátrai voltak felállítva. A gyanúsított a sátrak a húzózárát egyesével felnyitotta, a sátrakba belépett és az alvó sértettektől főleg készpénzt vett el, de egyiküktől nagy értékű karóráját is eltulajdonította. A gyanúsított egy alkalommal behatolt az egyik alvó sértett sátrába, kutatott is értékek után, de nem tulajdonított el semmit.

A cselekménnyel okozott kár elsődleges adatok alapján 265.000 forint.

A gyanúsítottat a helyszíntől kétháznyira lakó rokonánál a déli órákban intézkedés alá vonta a rendőrség, tőle több, mint másfél millió forintot foglaltak le.

A gyanúsított büntetett előéletű, a cselekmények elkövetését tagadja. Alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a sértetteket, illetve a büntetőeljárásba bevonható személyeket jogellenesen befolyásolná, illetve tárgyi bizonyítási eszközöket rejtene el vagy semmisíthetne meg. Mindezekre figyelemmel a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A bíróság határozatát az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem végleges.


Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36/30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu