Letartóztatás rablás bűntettének alapos gyanúja miatt

A Pécsi Járásbíróság 2021. július 6-án elrendelte egy véméndi férfi letartóztatását egy hónapra rablás bűntettének alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint 2021. július 3-án, a kora délutáni órákban a sértett férfit egy számára ismeretlen nő, ismerkedést színlelve leszólította Pécsett. A nő egy félreeső helyre csalta a sértettet, ott magára hagyta. Ekkor megjelent a gyanúsított, aki a sértettől pénzt követelt. A sértett ennek nem tett eleget, ezért a gyanúsított a sértettet meglökte, a zsebében lévő pénztárcáját elvette, abból 25.000 forintot és egy bankkártyát vett el. Amikor a sértett – hogy visszavegye az elvett dolgokat – a gyanúsított kezére nyúlt, a gyanúsított őt egy alkalommal, az arcán ököllel megütötte, melynek következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A gyanúsítottat és a nőt a rendőrség rövid időn belül elfogta.

A gyanúsított – főleg vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt - büntetett előéletű, ellene jelenleg más büntetőeljárás is van folyamatban. Alaposan feltehető, hogy a gyanúsított, szabadlábon hagyása esetén az eljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb bűncselekményt követne el, ezért rendelte el a bíróság a letartóztatását.

Az ügyész a bíróság határozatát tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be enyhébb kényszerintézkedés elrendelése érdekében.


Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36/30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu