Bűnügyi felügyelet elrendelése járművezetés a büntetőeljárásban kiszabott eltiltás hatálya alatt vétsége és más bűncselekmény gyanúja miatt

A Pécsi Járásbíróság 2021. július 1. napján elrendelte egy férfi bűnügyi felügyeletét egy hónapra többrendbeli járművezetés a büntetőeljárásban kiszabott eltiltás hatálya alatt vétsége és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított férfi 2021. február 26-án Pécsett úgy vezetett egy forgalomból kivont VW Passat személygépkocsit, hogy arra egy szintén a forgalomból kivont személygépkocsi rendszámtábláit szerelte fel, így annak egyedi azonosító jelét meghamisította, és annak ellenére vezette a járművet, hogy egy rendőrségi határozatban megállapított járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt.

Ezt követően a gyanúsított 2021. május - június hónapokban, öt alkalommal úgy közlekedett személygépkocsival a közúton, hogy korábban - engedély nélküli vezetés, járművezetés az eltiltás hatálya alatt - miatt rendőrségi, illetve egy alkalommal – ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt - bírósági határozatban tiltották el a járművezetéstől.

A ganúsított különös, többszörös visszaeső, bűncselekmények elkövetésétől a korábban jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetés sem tartotta vissza, jelenleg is van más büntetőeljárás is folyamatban vele szemben és a folyamatos rendőri intézkedések sem tartották vissza bűncselekmények elkövetésétől. Mindezekre figyelemmel a bíróság úgy látta, hogy a nyomozás eddigi szakaszában a gyanúsított bűnügyi felügyeletének elrendelése a lakhelyéül szolgáló ingatlanra szükséges azzal, hogy az ingatlant heti két alkalommal, bevásárlás céljából 1-1 órára hagyhatja csak el.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a határozat nem végleges.


Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36/30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu