Letartóztatás életveszélyt okozó testi sértés bűntettének alapos gyanúja miatt

A Pécsi Járásbíróság 2021. április 30-án elrendelte egy fiatal tolna megyei férfi letartóztatását egy hónapra életveszélyt okozó testi sértés bűntettének alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2021. április 25-én a reggeli órákban egy tolna megyei település egyik lakóházának udvarán éghető anyaggal, valószínűleg az általa aznap vásárolt benzinnel lelocsolta a vele korábban szoros érzelmi kapcsolatban volt nőt, majd meggyújtotta. Ennek következtében a sértett súlyos, életveszélyes, a testének legalább 30-40%-át érintő égési sérüléseket szenvedett.

A jelentős tárgyi súlyú bűncselekményre figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, jelenléte az eljárási cselekményeknél az eljárásnak ebben a szakaszában másképpen nem, csak letartóztatásával biztosítható, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

Az ügyész a végzést tudomásul vette. A gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, a gyanúsított szabadlábra helyezése, illetve vele szemben enyhébb kényszerintézkedés, bűnügyi felügyelet elrendelése érdekében, így a bíróság határozata nem végleges.


Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36/30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu