Elsőfokú ítélet súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt

A Pécsi Járásbíróság a napokban megtartott nyilvános tárgyaláson L. K. vádlottat súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt 1 év 4 hónap börtönre ítélte, amelynek végrehajtását 4 évi próbaidőre felfüggesztette. A bűncselekmény elkövetéséhez használt zsebkést a bíróság elkobozta.

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott nő és a sértett férfi élettársak, közösen három gyermeket nevelnek.

A vádlott 2019. február 12. napján a délutáni óráktól kezdve pécsi otthonában élettársával, L. S. sértettel együtt italozott, gyermekei is otthon tartózkodtak.

Az italozás során a vádlott féltékeny lett a sértettre, és mivel úgy gondolta, hogy egy általa ismert nővel élettársa korábban megcsalta, így a sértettel veszekedni kezdett.

A veszekedés során röviddel 17 óra 30 percet megelőzően a vádlott egy 11 cm hosszúságú, 1,3 cm pengeszélességű és 8 cm pengehosszúságú, szarv utánzatú műanyag nyelű kést vett magához, mellyel a sértettet egy alkalommal mellkasának bal oldalán, az V. borda magasságában, az elülső hónaljvonalban, haránt irányban szemből megszúrta.

A legfeljebb közepes erejű szúrt sérülés a sértett bal oldali V-ös borda elülső hónaljvonalában elölről hátra, jobbról fentről, balra kissé lefelé irányuló volt, az izmok között haladva testüregbe nem hatolt. A sérült testtájon a keletkezettnél súlyosabb sérülés kialakulása a szerencsés véletlennek volt köszönhető.

L. S. sértett a fenti cselekmény során 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A Pécsi Rendőrkapitányságot a vádlott értesítette telefonon.

A vádlott és védője tudomásul vették az ítéletet, az ügyész három munkanapot tartott fenn a fellebbezés esetleges bejelentésére, így az ítélet nem jogerős.

Dr. Barkaszi Attila
sajtószóvivő
+36-30-990-4247
barkaszia@pecsit.birosag.hu