Letartóztatás emberölés bűntette alapos gyanúja miatt

A Pécsi Járásbíróság 2020. november 3-án elrendelte egy fiatal pécsi férfi letartóztatását egy hónapra emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2020. október 31-én, az esti órákban a tartózkodási helyeként szolgáló szálló alagsori helyiségében előzetes szóváltás után a szálló egyik fiatal férfi lakóját bántalmazna, melynek során az asztalon lévő nagykést felvette és azzal egy ízben mellkason szúrta a sértettet, aki a helyszínen elhunyt. A gyanúsított ezt követően a szállót elhagyta, azonban a rendőrség 2020. november 1. napján elfogatóparancs alapján  elfogta.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény jelentős tárgyi súlyára és elfogásának körülményeire figyelemmel alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, jelenlétét az eljárási cselekményeknél másképpen nem, csak letartóztatásával lehet biztosítani.

A bíróság végzését az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette. A gyanúsított védője nem volt jelen az ülésen, ő a bíróság határozata ellen öt munkanapon belül nyújthat be fellebbezést, így a végzés nem végleges.


Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36/30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu