Letartóztatás garázdaság vétsége és más bűncselekmény gyanúja miatt

A Pécsi Járásbíróság 2020. október 29-én elrendelte egy mohácsi férfi letartóztatását egy hónapra személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége és garázdaság vétsége alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított férfi 2020. október 27-én, a délelőtti órákban a lakóhelyén található társasház udvarában magához vett egy Stihl láncfűrészt és annak indítása közben felesége felé kiabálta, hogy „megöllek”. A sértett nő megijedt, bemenekült a lakóházba, az ajtót becsukta. A gyanúsított ezt követően a becsukott ajtóba vágott a láncfűrésszel.

A sértett ekkor három gyermekével a lakásból és az udvarból elmenekült.

A gyanúsított ezt követően a szomszéd ház előtti járdaszakaszon, az építkezésen dolgozó férfihez ment oda -egy vasrúddal többször a földre ütve – azzal a kérdéssel, hogy „kit kell eltemetni”, majd visszament a társasházba, ahol nem találta otthon a feleségét és gyerekeit. A gyanúsított ekkor a társasház felső szintjén albérletbe kiadott lakás üveges ajtaját berúgta, majd megkérdezte, hogy hol a családja. Az ott lakó nő közölte vele, hogy a családja elmenekült. A gyanúsított ekkor onnan elment a házzal szembeni parkolóba, ahol a tulajdonát képező Ford típusú, valamint egy másik Fiat típusú személygépkocsit a kezében lévő vascsővel megrongált úgy, hogy azok szélvédőjét, ablakait betörte.

A gyanúsított cselekményei kihívóan közösség ellenesek, alkalmasak voltak arra, hogy másokban megbotránkozást keltsenek.

A gyanúsított ellen több – hasonló jellegű - büntetőeljárás is van folyamatban, alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményeket követne el.

A bíróság határozatát az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem végleges


Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36/30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu