Letartóztatás rablás bűntettének alapos gyanúja miatt

A Pécsi Járásbíróság 2020. október 12-én elrendelte két pécsi férfi letartóztatását egy hónapra, erőszakkal, illetve az élet vagy tesi épség elleni közvetlen fenyegetés alkalmazásával, társtettesként elkövetett rablás bűntettének alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a két gyanúsított férfi 2020. október 10-én, az éjjeli órákban, az általuk ismert Pécsett hajléktalan életmódot folytató férfitől, közterületen pénzt, dohányt és bort kértek, azonban a sértett ezeket nem adta át nekik. Emiatt a két gyanúsított több alkalommal, ököllel megütötte a sértettet, közben a zsebeiből eltulajdonítottak 1 bontott zacskó dohányt és 675 forint készpénzt. Cselekményükkel csak akkor hagytak fel, amikor egy férfi a helyszínre érkezett és a sértett kérésére értesítette a rendőrséget.

A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az egyik gyanúsítottat a helyszínen, a másikat a lakásán fogta el a rendőrség, tőle a sértettől eltulajdonított értékeket lefoglalták.

Az egyik gyanúsított hajléktalan életmódot folytat, büntetett előéletű, a közelmúltban volt elítélve, a másik gyanúsított ellen más büntetőeljárás is van folyamatban.  A gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmény 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének, a büntetőeljárásban részt vevő egyéb személyt megfélemlítenék, a bizonyítást veszélyeztetnék.

A bíróság végzését az ügyész, az egyik gyanúsított és védője tudomásul vették, míg a másik gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a határozat nem végleges.

 

 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36/30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu