Letartóztatás elrendelése súlyos testi sértés bűntette miatt

A Pécsi Járásbíróság 2020. június 23-án egy hónapra elrendelte K.T. gyanúsított letartóztatását erőszakos többszörös visszaesőként elkövetett súlyos testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsított 2020. június 20. napján 20 óra 50 perc körüli időben Mohácson a Busó Udvarnál előzetes szóváltást követően hét alkalommal arcon ütötte a padon ülő sértettet. Miután a sértett a padról felkelt a gyanúsított utána nyúlt és megkísérelte őt megrúgni, miután nem sikerült, lehúzta a földre ahol két alkalommal fejbe rúgta és egyszer arcon ütötte. Ezt követően a gyanúsított mindkét kezével megragadta a sértettet és nagy erővel a talajra taszította, amelynek következtében a sértett tarkóját nagy erejű ütés érte. Miután a sértett földre került a gyanúsított még egy alkalommal fejbe és két alkalommal mellkason rúgta a sértettet. A súlyos sérüléseket szenvedett sértett a bántalmazást követően felült, amikor a gyanúsított ismét arcon ütötte majd megrúgta.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, erőszakos többszörös visszaeső. Jelenleg is több büntetőeljárás folyik vele szemben garázdaság vétsége, kifosztás bűntette, testvére sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt is.

A bejelentett lakóhellyel, állandó munkahellyel nem rendelkező hajléktalan életmódot folytató gyanúsított - aki a társadalmi együttélés szabályait folyamatosan és ismételten semmibe veszi - esetében megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén elszökne, elrejtőzne, a bizonyítást veszélyeztetné, így különösen a büntetőeljárásban résztvevő más személyt megfélemlítene, jogellenesen befolyásolna, szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A bíróság határozata nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

Pécs, 2020. június 23.

Dr. Barkaszi Attila
sajtószóvivő
+36-30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu