Letartóztatás elrendelése 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett kerítés bűntette miatt

A Pécsi Járásbíróság 2020. január 23-án egy hónapra elrendelte Sz.B. elsőrendű és V.S. másodrendű gyanúsítottak letartóztatását 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett kerítés bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésére álló adatok szerint az elsőrendű és a másodrendű gyanúsítottak 2019. szeptember 20. napjától 2020. január 21. napjáig Baranya megyében két fő 18. életévüket be nem töltött személyt szexuális cselekmény végzésére, haszonszerzés céljából másoknak megszereztek, mely tevékenységből életvitelszerűen tartották fenn magukat. Sz.B. elsőrendű gyanúsított a szexuális cselekmény végzésének egy részére a kiskorú személyt fenyegetéssel bírta rá.

A bíróság a letartóztatás elrendelésének indoklásában kifejtette, hogy a bűncselekmény tárgyi súlyára, a gyanúsítottak életmódjára, valamint a bűncselekmény jellegére is figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak– szabadlábon hagyásuk esetén – megszöknének, elrejtőznének, a bizonyítást veszélyeztetnék vagy újabb szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követnének el.

A végzés nem végleges, a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

Pécs, 2020. január 23.

                                                                                        Dr. Barkaszi Attila

                                                                                         sajtószóvivő

                                                                                        +36-30-990-4247

                                                                                        barkaszia@pecsit.birosag.hu