Letartóztatás elrendelése rablás bűntette miatt

A Pécsi Járásbíróság 2020. január 10-én egy hónapra elrendelte fiatalkorú K.L. gyanúsított letartóztatását rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésére álló adatok szerint a fiatalkorú gyanúsított 2019. december 25. napján 13 óra 15 perc körüli időben Pécsett, a Komlói úton tartózkodott, és mivel pénzt akart szerezni, követni kezdte az idős, korábbi combnyaktörése miatt nehézkesen járó sértettet, aki gyalogosan haladt. A fiatalkorú gyanúsított a sértettet hátulról meglökte, aki ennek következtében a földre, hasra esett. A gyanúsított a hátáról levette hátizsákját, és az abban lévő 2.000,-Ft készpénzt, telefontöltőt, órát, 2 db karórát, 3 db régi schilling bankjegyet, 2 db régi líra bankjegyet és a sértett személyi igazolványát, TAJ kártyáját, valamint lakcímkártyáját. Ezt követően a hátizsákkal gyanúsított a helyszínről elszaladt.

A cselekmény következtében sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A cselekménnyel okozott 19.500,-Ft kárból 18.500,-Ft a nyomozás során lefoglalással megtérült.

A bíróság a letartóztatás elrendelésének indoklásában kifejtette, hogy a bűncselekmény  tárgyi súlyára, a bűncselekmény jellegére is figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított– szabadlábon hagyása esetén – megszökne, elrejtőzne, a bizonyítást veszélyeztetné vagy újabb szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A végzés végleges.

Pécs, 2020. január 10.

                                                                  Dr. Barkaszi Attila

                                                                  sajtószóvivő

                                                                 +36-30-990-4247

                                                                  barkaszia@pecsit.birosag.hu