Letartóztatás elrendelése hétrendbeli dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt

A Pécsi Járásbíróság 2019. október 7-én egy hónapra elrendelte G. N. gyanúsított letartóztatását kétrendbeli nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének és ötrendbeli – melyből egyrendbeli kísérlet – kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsított férfi 2019. június 27. és október 3. napja közötti időszakban, a reggeli és a délelőtti órákban ajtók, ablakok befeszítésével, illetve ablakok betörésével összesen hét különböző családi házba hatolt be Pécs, Bogád, valamint Hosszúhetény területén, és onnan készpénzt, arany és ezüst ékszereket, műszaki cikkeket, Zsolnay vázát vitt magával.

A gyanúsított a fenti hét cselekményével összesen közel 4.000.000 forint lopási és 800.000 forint rongálási kárt okozott a sértetteknek.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, munkahellyel nem rendelkezik, ezért megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el, megszökne, elrejtőzne, illetve a bizonyítást veszélyeztetné, ezért az elsőfokú bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsított letartóztatását.

Az ügyész a végzést tudomásul vette, a gyanúsított és védője azonban fellebbezést jelentettek be ellene, így a bíróság határozata nem végleges.

                                                                                                                 Dr. Barkaszi Attila
                                                                                                                         sajtószóvivő
                                                                                                                 +36-30-990-4247
                                                                                               barkaszia@pecsit.birosag.hu