Jogerős ítélet két rendbeli szeméremsértés vétsége miatt

A Pécsi Járásbíróság a 2019. szeptember 10. napján megtartott előkészítő ülésen K. Cs. vádlottat 2 rendbeli szeméremsértés vétsége miatt – mint többszörös és különös visszaesőt – egy évi börtönre és kettő évi közügyektől eltiltásra ítélte.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott férfi 2017. szeptember 9-én 19.00 óra körüli időben egy pécsi játszótéren a fűben feküdt, majd kigombolta a nadrágját, elővette a nemi szervét és önkielégítést végzett, amelyet észleltek L. R. és U. K. sértettek. A vádlott észrevette, hogy a két sértett nézi őt, ezért feléjük fordult és úgy folytatta az önkielégítést.

K. Cs. vádlott 2017. szeptember 10-én 21 óra 30 perckor egy pécsi lakóház előtti füves területen kigombolta a nadrágját, szabaddá tette a nemi szervét és önkielégítést végzett, miközben oly módon próbálta magára felhívni a figyelmet, hogy a házban lakó K. Cs. V. nevét kiabálta.

A vádlott kiabálására felfigyeltek K. Cs. V., P. I. és fk. P. K. Sz. sértettek. A vádlott észrevette, hogy a sértettek felfedezték, majd folytatta az önkielégítést.

P. I. elzavarta a ház elől a vádlottat, aki azonban rövid időn belül visszatért a lakóházhoz és egy fa mögött folytatta az önkielégítést, amit egy időközben a helyszínre érkező rendőrjárőr észlelt.

A vádlott cselekményeit nemi vágyának felkeltése céljából végezte, e célból mutogatta magát.

Kóros elmeállapota enyhe fokban korlátozta cselekménye következményeinek felismerésében és e felismerésnek megfelelő cselekvésben.

Az ítélet jogerős.

                                                                                                                 Dr. Barkaszi Attila
                                                                                                                         sajtószóvivő
                                                                                                                 +36-30-990-4247
                                                                                               barkaszia@pecsit.birosag.hu