Letartóztatás lopás bűntettének alapos gyanúja miatt

A Pécsi Járásbíróság 2019. szeptember 4-én elrendelte egy brit állampolgárságú férfi letartóztatását egy hónapra lopás bűntettének alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2019. szeptember 2-án, a hajnali órákban egy Pécs központjában található ékszerüzlet kirakatüvegét egy erővágóval betörte és a belső védőrácsot elvágta, majd a kirakatból aranyékszereket tulajdonított el mintegy 9.000.000 forint értékben, a rongálással 300.000 forint kárt okozva.

A gyanúsítottat menekülés közben elfogták, az okozott kár döntő részben megtérült.

A gyanúsított Magyarországon büntetlen előéletű, azonban állandó lakóhellyel, munkahellyel nem rendelkezik. A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Alaposan tartani kell attól, hogy a gyanúsított, szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, jelentléte az eljárás jelenlegi szakaszában másképpen nem, csak letartóztatásával biztosítható.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a határozat nem végleges.

 

 

                                                                 Dr. Barkaszi Attila

                                                                 sajtószóvivő

                                                                 +36-30-990-4247

                                                                 barkaszia@pecsit.birosag.hu