Letartóztatás elrendelése emberölés bűntette miatt

A Pécsi Járásbíróság 2019. augusztus 16-án egy hónapra elrendelte Dr. F.P. gyanúsított letartóztatását emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A bíróság a gyanúsított egészségügyi állapotára tekintettel a végrehajtás helyeként az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki.

A rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsított férfi 2019. augusztus 11-én 10 és 12 óra közötti időben mohácsi családi házukban súlyosan bántalmazta 76 éves édesanyját. A bántalmazás során idős édesanyja kezeit és lábait összekötözte, majd egy serpenyővel nagy erővel több alkalommal a fejére sújtott. A sértett a bántalmazás következtében a helyszínen elhunyt. A sértett holtestét 2019. augusztus 13-án találták meg a ház egyik hűtőszekrénnyel eltorlaszolt szobájában, szőnyegbe tekerve, bútorokkal körülrakott állapotban. A gyanúsítottat 2019. augusztus 14. napján fogták el egy pécsi panzióban, ahova álnéven jelentkezett be.

A bíróság szükségesnek találta a büntetett előéletű gyanúsított letartóztatásának elrendelését, mivel a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetettségére is tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne.

A gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be a végzéssel szemben, így az nem végleges.

Pécs, 2019. augusztus 16.

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36-30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu