Letartóztatás elrendelése fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt

A Pécsi Járásbíróság 2019. augusztus 10-én egy hónapra elrendelte V.P. gyanúsított letartóztatását fegyveresen elkövetett rablás bűntettének  megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsított fiatal férfi 2019. augusztus 8. napján 4 óra körüli időben arcát egy kendővel eltakarva bement egy Pécsett található Nemzeti Dohányboltba, majd  gázriasztó fegyvert fogott az eladóra és  készpénzt követelt tőle. Az eladó többször visszautasította a követelés teljesítését, azonban miután a gyanúsított követelésével nem hagyott fel, az eladó végül a gyanúsított által a pult elé dobott nyitott táskába tette a műszak első felében keletkezett körülbelül 200-250 ezer forint összegű bevételt.

A gyanúsított ezt követően távozott a trafikból és egy ismerőse közeli lakásába ment, ahol a nyomozó hatóság a gyanúsítottat elfogta. A lakásban tartott kutatás során lefoglalásra került az eltulajdonított bevételből 208.500 forint, illetőleg az elkövetés során használt kendő és gázriasztó fegyver is.

A bíróság szükségesnek találta a büntetett előéletű gyanúsított letartóztatásának elrendelését, mivel a bűncselekmény tárgyi súlyára tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne és alaposan lehet tartani attól is, hogy újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A végzést valamennyi érintett tudomásul vette, így az végleges.

Pécs, 2019. augusztus 10.

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36-30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu