Letartóztatás kerítés bűntette és más bűncselekmények alapos gyanúja miatt

A Pécsi Járásbíróság 2019. augusztus 6-án elrendelte egy férfi letartóztatását kétrendbeli erőszakkal, fenyegetéssel elkövetett kerítés bűntette, aljas indokból, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és kétrendbeli könnyű testi sértés vétsége alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított több, még ismeretlen társával együtt 2019. áprilisa és augusztusa között, két sértett nőt – megtévesztéssel, erőszakkal, fenyegetéssel, többszöri veréssel megfélemlítve, a szabadságuktól megfosztva – kényszerített arra, hogy külföldön prostitúciós tevékenységet folytassanak, majd az ezért kapott pénzt elvette tőlük. A sértettek a bántalmazások hatására a gyanúsítottal nem mertek ellenkezni, csak szökésüket követően tettek feljelentést.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, vele szemben egyéb más büntetőeljárás is van folyamatban. A gyanúsításban szereplő jelentős tárgyi súlyú bűncselekményekre is figyelemmel, alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított a büntetőeljárás során elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne vagy az eljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával, megfélemlítésével, tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésével, elrejtésével veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményeket követne el.

Az ügyész, a gyanúsított és védője tudomásul vették a bíróság végzését, így az végleges.

 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36-30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu