Letartóztatás életveszélyt okozó testi sértés bűntette gyanúja miatt

A Pécsi Járásbíróság 2019. július 29-én elrendelte egy pécsi férfi letartóztatását egy hónapra életveszélyt okozó testi sértés bűntettének alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2019. július 25-én délután 17 és 17 óra 45 perc között időben pécsi lakóhelyén, előzetes szóváltást követően, egy férfit ököllel, a mellkasán több alkalommal megütött, aki ennek következtében a ház lépcsőjéről legurult. Ezt követően a gyanúsított egy vasrúddal a sértett jobb kezére ütött. A sértett a bántalmazás következtében súlyos sérüléseket, sorozat bordatörést és arccsont törést szenvedett, melyek következtében légmell is kialakult, mely életveszélyes sérülésnek minősül.

A gyanúsított - erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt - büntetett előéletű. Alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a sértett és az eljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A bíróság határozatát az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem végleges.

 

                                                         Dr. Péter-Szabó Petra

                                                         sajtótitkár

                                                         +36-30-978-9988

                                                          PeterSzaboP@pecs.birosag.hu