Letartóztatás elrendelése kábítószer-kereskedelem bűntette miatt

A Pécsi Járásbíróság 2019. január 30-án elrendelte J.T.K. gyanúsított letartóztatását egy hónapra kábítószer kereskedelem bűntette miatt.

 

A rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsított 2017. év végétől kezdődően kábító hatású, morzsalékos növényi törmeléket, majd 2018 nyarától kezdődően fehér színű, mefedron hatóanyag tartalmú , kristályos állagú anyagot is vásárolt ismeretlen személyektől. A gyanúsított a megvásárolt körülbelül 2-3 cigarettába elegendő növényi törmelékeket adagonként 500 forintért, míg a mefedron hatóanyag tartalmú fehér kristályos állagú, 1 gramm mennyiséget meg nem haladó adagokat 2-3.000 forintért értékesítette több akalommal ismerősei részére.

 

A bíróság a letartóztatás elrendelésének indoklásában kifejtette, hogy a bűncselekmény tárgyi súlyára és a gyanúsított büntetett előéletére is figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított – szabadlábon hagyása esetén – megszökne, elrejtőzne, a bizonyítást veszélyeztetné, így különösen a büntetőeljárásban részt vevő vagy más személyt megfélemlítene, jogellenesen befolyásolna, tárgyi bizonyítási eszközt megsemmisítene, meghamisítana vagy elrejtene, az eljárás tárgyát képező bűncselekményt folytatná.

A végzés ellen a gyanúsított és védője a szabadlábrahelyezés érdekében fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem végleges.

 

Pécs, 2019. január 30.

 

                                                                                           Dr. Barkaszi Attila

                                                                                                sajtószóvivő

                                                                                            +36-30-990-4247

                                                                                   barkaszia@pecsit.birosag.hu