Nem jogerős ítélet kábítószer kereskedelem bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt

A Pécsi Törvényszék 2019. január 28-án kihirdetett ítéletével a holland állampolgárságú férfit, L. R. vádlottat forgalmazással elkövetett kábítószer kereskedelem bűntettének kísérlete és kábítószer birtoklása bűntettének előkészülete miatt 12 év fegyházbüntetésre ítélte és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A vádlott férfi egy magyar nővel élt élettársi kapcsolatban. A nő rendelkezett lakással Komlón, de a pár a nő édesanyjának komlói lakásán élt. A vádlott jövedelemmel nem rendelkezett. 2016 tavaszán, azon a címen, hogy az élettársa lakását felújítja, a vádlott lezárta annak kis szobáját, abba csak ő járt be. A vádlott marihuána termesztéséhez szükséges berendezéseket, szellőztető-, öntözőkészülékeket, lámpákat és időzítőket szerzett be és ebben a szobában kezdte el összerakni azokat, annak érdekében, hogy ott kannabisz növényeket termesszen.

2016. augusztus 31-én, a délutáni órákban a nyomozó hatóság házkutatást tartott a vádlott élettársának lakásában, ahol nagy mennyiségű, a különösen jelentős mennyiség alsó határát csaknem ötszörösen meghaladó tömegű kábítószert, amfetamint, kokaint találtak és foglaltak le, ezen kívül a kábítószer termesztéséhez szükséges eszközöket is lefoglalták.

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentés, illetőleg enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést, az ügyész a jogorvoslati nyilatkozat megtételére három munkanap határidőt tartott fenn.

A bíróság a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta.

 

Dr. Péter-Szabó Petra

sajtótitkár

+36-30-978-99-88

PeterSzaboP@pecs.birosag.hu