Ítélet garázdaság és testi sértés vétsége miatt

A Szigetvári Járásbíróság 2018. december 5-én garázdaság és testi sértés vétségében bűnösnek mondta ki R.R. vádlottat, ezért a bíróság 180.000,- forint pénzbüntetésre ítélte. Az így kiszabott pénzbüntetést meg nem fizetése esetén szabadságvesztésre kell átváltoztatni.

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a fiatal vádlott nő a cselekmény elkövetésekor haragudott a sértett nőre, aki korábban az édesapjával folytatott viszonyt.

A vádlott 2016. augusztus 16-án az esti órákban kocsijával ment el egy baranyai faluba, ahol a templomnál leparkolva megvárta, amíg a sértett a buszmegállóban leszállt az autóbuszról. Ezt követően kiszállt a gépkocsijából, a sértett felé lépett, felszólította, hogy álljon meg, de a sértett ezt nem tette.

A vádlott ezt követően a sértett után futott, és amikor utolérte, elkapta a sértett haját és a kezében lévő sokkolót két alkalommal a sértett mellkasához érintve, elektromos árammal sokkolta őt, aki ettől a földre esett. A vádlott a földön fekvő sértett tarkóját három alkalommal megrúgta, majd visszaült az autójába és elhagyta a helyszínt. A sértett a bántalmazás során a koponya zúzódásos sérülésében, valamint pontszerű bőrpírban megnyilvánuló könnyű sérüléseket szenvedett.

Az ítélet ellen a védő és a vádlott jelentett be fellebbezést.

Az ítélet nem jogerős.

Pécs, 2018. december 6.

 

                                                                                             Dr. Barkaszi Attila

                                                                                                  sajtószóvivő

                                                                                              +36-30-990-4247

                                                                                      barkaszia@pecsit.birosag.hu