Letartóztatás kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt

A Pécsi Járásbíróság 2018. július 20-án elrendelte két pécsi férfi letartóztatását kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége megalapozott gyanúja miatt egy hónapra.

A nyomozás eddigi adatai alapján a nyomozó hatóság állampolgári bejelentést követően tartott házkutatást az egyik gyanúsított lakásán, ahol a másik gyanúsítottra vonatkozóan is adatok merültek fel bűncselekmény elkövetésére, ezért az ő lakásán is házkutatásra került sor. Mindkét házkutatás alkalmával különböző kábítószergyanús anyagokat és a kereskedéshez használt eszközöket is lefoglaltak. A kábítószer gyorsteszt mindként gyanúsítottnál pozitív eredményt mutatott.

Figyelemmel a gyanúsításban szereplő bűncselekmények jelentős tárgyi súlyára, alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének, a bizonyítást a nyomozás során már kihallgatott, vagy még ismeretlen személyek befolyásolásával, megfélemlítésével tárgyi bizonyítási eszközök eltüntetésével, megsemmisítésével veszélyeztetnék, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követnének el.

A bíróság határozatát az ügyész, mindkét gyanúsított és védőik is tudomásul vették.

 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36-30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu