Ítélet hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt

A Pécsi Járásbíróság 2018. július 10-én kihirdetett ítéletével P. Gy. vádlottat hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 120.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

2016. októbert 10. napján reggel a vádlott egy pécsi rendelőintézet parkolójában parkolt egy olyan helyen, ahol mindkét irányból behajtani tilos jelzőtábla van elhelyezve. A vádlott a behajtáshoz engedéllyel nem rendelkezett.

A sértett közterület felügyelő a vádlott gépkocsijának ablaktörlője alá egy 30.000 forintról szóló közigazgatási bírságot tartalmazó értesítést helyezett. Röviddel ezt követően, a vádlott – gépkocsiját már vezetve – megállt a sértett mellett és indulatosan kiabálni kezdett vele, őt szidalmazta a bírság miatt. A sértett tájékoztatta a vádlottat, hogy a közigazgatási bírság díja határozott, azt nem ő állapítja meg. Ekkor a vádlott kiszállt a gépkocsiból, a sértett kabátját a mellkasán megragadta, többször megrázta és kiabált a sértettel. Amikor a sértett rászólt, a vádlott elengedte. A sértett nem sérült meg.

Az ítélet jogerős.

 

 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36-30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu