Ítélet kábítószer tartása és bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt

A Pécsi Járásbíróság 2018. június 5-én kihirdetett ítéletével K. P. vádlottat tartással elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt 9 hónap börtönbüntetésre és 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette.

A vádlott 2016. szeptember 19-én, Pécsett a késő délutáni órákban kábítószert fogyasztott a barátjával, majd még ezen a napon beültek egy gazdasági társaság tulajdonában lévő – a vádlott által jogszerűen használt – személygépkocsiba, melyet a vádlott vezetett, barátja utasként a jobb első ülésen foglalt helyet.

A vádlott kábítószer fogyasztását követően, bódult állapotban vezette a gépjárművet, amikor egy pécsi utcán elveszítette az uralmát a jármű felett, mely egy ház előtt megállt. A vádlott és barátja ekkor eszméletlenek voltak.

A vádlott barátját a helyszínről mentőgépjármű szállította a kórház sürgősségi osztályára, míg az önkívületben lévő vádlottól vizelet és vérmintát vettek.

A gépkocsiból a rendőri intézkedés során kábítószernek minősülő zöld színű növényi ágvégződéseket és szürke színű kristályos anyagot foglaltak le, melyekről a szakértői vélemény megállapította, hogy kábítószernek minősülnek.

Az ítélet jogerős.

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36-30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu