Előzetes letartóztatás elrendelése csalás vétsége és más bűncselekmények gyanúja miatt

A Pécsi Járásbíróság 2018. április 20-án elrendelte egy hajléktalan, pécsi férfi előzetes letartóztatását egy hónapra 7 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a hajléktalan életmódot folytató férfi 2018. március 13. és április 18. napja közötti időszakban egy budapesti és hat pécsi vendéglátóhelyre, hotelbe, cukrászdába tért be és fogyasztott ott élelmiszereket és italokat úgy, hogy tudta, azokat nem fogja kifizetni. Az okozott kár egyik esetben sem térült meg.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, többszörös, különös visszaeső, ellene jelenleg több rendőrkapitányság és bíróság előtt is van folyamatban büntetőeljárás, és e terhére rótt cselekményeket is feltételes szabadság hatálya alatt követte el.

A hajléktalan gyanúsított jelenléte a büntetőeljárás során másképpen nem, csak előzetes letartóztatásával biztosítható. Korábbi élőéletére, életvitelére figyelemmel pedig az is feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményeket követne el.

Az ügyész a bíróság határozatát tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője szabadlábra helyezés illetve enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében fellebbezést jelentett be.

 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36-30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu