Ítélet lopás vétsége miatt

A Pécsi Járásbíróság, 2018. április 6-án kihirdetett ítéletével O. J. vádlottat lopás vétsége miatt 100 óra közérdekű munkára és 80.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

A vádlott nő a sértett által feladott újsághirdetés útján 2017. április 1-jén megismerkedett a férfivel. A nő mobiltelefonon jelentkezett, majd személyes találkozót beszéltek meg. Ezt követően a vádlott és a sértett, a sértett lakásán több alkalommal is találkoztak. Egy ilyen találkozó során a vádlott, a sértett figyelmetlenségét kihasználva kutatott a lakásban és magához vette a sértett kulcscsomóját, melyen lakásának és a társasház bejáratának kulcsai is rajta voltak.

A vádlott 2017. április 24-én kifigyelte, hogy a sértett mikor távozott a lakásából, majd a korábban eltulajdonított kulccsal kinyitotta a társasház, majd a sértett lakásának ajtaját és onnan, különböző élelmiszereket és egy mobiltelefont, a töltőjével együtt eltulajdonított. A vádlott a sértettnek összesen 18.830 forint kárt okozott, mely nem térült meg.

Az ítéletet a vádlott tudomásul vette, az ügyész a fellebbezés bejelentésére három nap határidőt tartott fenn, így a határozat még nem jogerős.

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36-30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu