Ítélet életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt

A Pécsi Törvényszék, 2018. március 28-án kihirdetett ítéletével P. Gy. vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 2 év 6 hó börtönre és 2 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte.

A bíróság a szabadságvesztés büntetésébe beszámította a vádlott által előzetes fogvatartásban eltöltött időt is.

A vádlott a büntetés kétharmad részének kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra.

A vádlott férfi és a sértett nő élettársak voltak. A sértett, miután elhatározta, hogy az élettársi kapcsolatát megszünteti a vádlottal, 2016. július 2-án egy rokonához költözött. A vádlott keresni kezdte, majd megtalálta a sértettet és kérte, hogy költözzön haza, nem fogja bántani. A sértett bízott a vádlottban és visszaindult vele korábbi otthonukba. Út közben a vádlott bántalmazta, kézzel ütötte a sértettet, majd amikor a sértett a földre került, bele is rúgott. Miután hazaértek, a vádlott július 5-ig folytatta a bántalmazást. A vádlott ez idő alatt többször ököllel, nagy erővel a fején megütötte a sértettet és nagy erővel többször a felsőtestét is megrúgta. A bántalmazás következtében a sértett a reggeli órákban eszméletét vesztette. A vádlott ezt észlelve értesítette a mentőket, majd a rendőri intézkedés előtt eltávozott, elfogatóparancs alapján fogták el.

A sértett több életveszélyes – agyi és belső szervi - sérülést szenvedett.

Az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést, így az ítélet még nem jogerős.

 

Dr. Sebestyén Ágnes

sajtószóvivő

+36-30-656-6710

sebestyena@pecsit.birosag.hu