Előzetes letartóztatás rablás bűntette és más bűncselekmények miatt

A Pécsi Járásbíróság 2018. március 23-án elrendelte egy fiatal kővágótöttösi férfi előzetes letartóztatását egy hónapra rablás bűntette, szabálysértési értékre, zsebtolvajlás útján elkövetett lopás vétsége és szabálysértési értékre, több közokirat, magánokirat és készpénz-helyettesítő fizetési eszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás vétsége alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2018. március 15-én a kora délutáni órákban, Pécsett egy idős férfi válláról a táskáját lerántotta és az abban lévő készpénzzel, mobiltelefonnal és egyéb iratokkal együtt a helyszínről elszaladt. A rántás következtében a sértett a földre esett és fejét az útburkolatba ütötte.

2018. március 21-én a gyanúsított az esti órákban, Pécsett egy nő válláról letépte a táskáját és azzal elszaladt. A táskában készpénz, mobiltelefon, a sértett személyes iratai, továbbá bankkártyák voltak.

2018. március 22-én a gyanúsított a kora reggeli órákban, Pécsett, egy étkezde előtt egy nő zsebéből kirántotta annak vászontáskáját, melyben a sértett mobiltelefonja, gépkocsijának és lakásának kulcsa, ruhaneműk és két pogácsa volt. A gyanúsított a táskával együtt távozott a helyszínről.

A gyanúsított – hasonló bűncselekmények elkövetése miatt - büntetett előéletű, jelenleg is több büntetőeljárás van folyamatban vele szemben.

A kiemelt tárgyi súlyú bűncselekményre, a gyanúsított személyi körülményeire és a nyomozás eddigi adataira figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított - szabadlábon hagyása esetén - megszökne, elrejtőzne, a sértettek befolyásolásával, tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével akadályozná, megnehezítené az eljárást, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A bíróság határozatát az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vették.

 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36-30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu