Ítélet közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt

A Pécsi Járásbíróság 2018. március 20-án kihirdetett ítéletével B.B.M. vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt, mint visszaesőt 1 év 5 hónap börtönre, 3 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte, a szabadságvesztés büntetés tartamába beszámította a vádlott által előzetes fogvatartásban töltött időt.

A bíróság megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható és egy korábbi büntetéséhez kapcsolódó feltételes szabadságát is megszüntette.

A vádlott fiatal férfi 2016. február 16-án az esti órákban, Pécsett egy buszmegállóban várakozó helyi járatú autóbuszon és a buszmegállóban, intézkedés közben bántalmazta a menetjegy ellenőr sértettet. A sértett – érvényes menetjegy hiányában – leszállásra szólította fel a vádlottat, ezután a vádlott szidalmazta és leköpte a ruházatát, majd mikor a sértett visszalépett az autóbuszra, a vádlott egy ízben ököllel tarkón ütötte. Miután mindketten leszálltak, a sértett a rendőrség kiérkezéséig próbálta a vádlottat visszatartani, eközben a vádlott több alkalommal, ököllel a sértett fejét megütötte. A sértett könnyű sérüléseket szenvedett.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője valamint az ügyész is három nap határidőt tartott fenn a fellebbezés bejelentésére.

 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36-30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu