Ítélet közúti veszélyeztetés bűntette miatt

A Siklósi Járásbíróság 2018. március 1-jén kihirdetett ítéletével M. L. vádlottat közúti veszélyeztetés bűntette miatt 1 év 2 hónap börtönre, 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

2016. október 5-én, egy Baranya megyei faluban, a vádlott ittasan az utcán tartózkodott és egy ház előtt ütlegelte a tulajdonát képező egyik lovat. Ekkor észlelte az arra haladó sértettet, annak feleségét és a kislányukat, akik a lovak láttán kimentek a járdáról az úttestre. A vádlott ekkor fenyegetően kiabálni kezdett, majd két lóval befogott az úttest másik oldalán, egy kocsibejáróban álló lovaskocsiba, és a lovakat ostorcsapásokkal indítva, elindult a járművel a sértett irányába. A sértett ekkor a gyermekét felrakta egy ott parkoló gépkocsi motorháztetejére, ő pedig az árokba ugrott, hogy a vádlott ne üthesse el.

A vádlott ezt követően megfordult a lovaskocsival, és az idő közben az útra visszatért sértettet ismét el akarta ütni. A sértett ekkor ismét az árokba ugrott, a vádlott pedig egy ingatlan udvarára hajtott be a kocsival.

Míg a vádlott a sértettet üldözte, a sértett felesége a kislányukat megfogta és visszament vele a járdára.

A vádlott ezzel a sértett életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

A vádlott és védője felmentés érdekében jelentettek be fellebbezést, így az ítélet még nem jogerős.

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36-30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu