Ítélet rongálás vétsége és más bűncselekmények miatt

A Pécsi Járásbíróság 2018. február 23-án kihirdetett ítéletével R. G. vádlottat folytatólagosan elkövetett magánlaksértés bűntette és 3 rendbeli rongálás – melyből 1 rendbeli folytatólagosan elkövetett – vétsége miatt 9 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 1 évi próbaidőre felfüggesztette, megállapította, hogy a vádlott a felfüggesztés próbaideje alatt pártfogó felügyelet alatt áll. A bíróság kötelezte továbbá a vádlottat az eljárás során felmerült 46.750 forint bűnügyi költség megfizetésre.

A vádlott cselekvőképességet korlátozó gondnokság alatt álló pécsi férfi. 2016 júliusától 2017 februárjáig terjedő időszakban szomszédjai, illetve a neki vagy családjának vélt vagy valós sérelmeket okozó személyek sérelmére rongálásokat követett el úgy, hogy e személyek gépkocsiját megrongálta, a gépkocsi tanksapkáját lefeszítette és a tanksapka környékére zsírt, illetve margarint kent.

Az ítélet jogerős.

A pártfogó felügyelet a bűncselekményt elkövetők ellenőrzésén, irányításán keresztül az újabb bűncselekmény megelőzését, továbbá a társadalomba beilleszkedésük elősegítését és támogatását szolgáló intézkedés.

 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36-30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu