Jogerős ítélet ittas járművezetés bűntette miatt

A Pécsi Járásbíróság 2018. február 12-én kihirdetett ítéletével A. T. vádlottat súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntette miatt 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette.

 

A román állampolgárságú vádlott férfi 2017. október 7-én 19 óra 26 perckor, enyhe fokban volt ittas állapotban, Szentlőrinc felől Pécs irányában közlekedett kerékpárjával a 6-os számú főútvonalon, amikor egy bekötőútra kanyarodott be balra, nagy ívben úgy, hogy a bekötőút előtt 15 méterrel kezdte meg a kanyarodást. Ennek során nem győződött meg arról, hogy a járművének előzését vagy kikerülését balról más jármű nem kezdte meg.

A sértett ekkor már megkezdte motorkerékpárjával a vádlott kerékpárjának előzését. Látta a vádlott bizonytalan haladását és azt, hogy kivilágítatlanul közlekedik. Emiatt nagy oldaltávolsággal akarta megelőzni, és amikor 2-3 méterre a vádlott mögé ért, az a kerékpárjával belé fordult.

A sértett nekiütközött a vádlott kerékpárjának, az útburkolatra esett és kulcscsonttörést szenvedett. Az ütközés következtében a vádlott is megsérült, 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A tárgyaláson a vádlott megbánó magatartást tanúsított, bocsánatot kért a sértettől.

 

Az ítélet jogerős.

 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36-30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu