Előzetes letartóztatás elrendelése

Pécsi Törvényszék

Előzetes letartóztatás felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt

A Pécsi Járásbíróság 2018. február 5-én elrendelte egy szigetvári férfi előzetes letartóztatását felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének alapos gyanúja miatt egy hónapra.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2018. február 2. napján a sértettet egy lakásba bezárta, majd ott arra kérte, vallja be, hogy korábban a sértett szállásadója kínzott meg és pusztított el kutyákat.

Mivel a sértett erre nem volt hajlandó, így a gyanúsított a sértettet ököllel bántalmazta, majd késsel fenyegette, ennek hatására már „elvállalta”, hogy korábbi szállásadója bántalmazta a kutyákat, minderről felvételt is készítettek.

Ezt követően a gyanúsított – és társa – egy állatkereskedésben bejelentést tett, hogy megtalálták azt a férfit, aki a kutyákat bántalmazta, majd továbbra is késsel fenyegetve a sértettet gépkocsival e kereskedéshez vitték, ahol a fenyegetés hatására elismerte a kutyák bántalmazását, majd végül sikerült elfutnia és feljelentést tett.

A büntetett előéletű, visszaeső gyanúsított esetében tartani lehet attól, hogy a várható büntetés nagysága miatt megszökne, elrejtőzne, a bizonyítékok elrejtésével, tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb bűncselekményt követne el szabadlábon hagyása esetén.

 

Pécs, 2018. február 6.

 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36-30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu