Másodfokú ítélet hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt

A Pécsi Törvényszék 2017. december 14-én hozott másodfokú ítéletet, a Pécsi Járásbíróság a 2017. május 19-én kihirdetett ítéletével kapcsolatban és a V.N. vádlottal szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntette és garázdaság vétsége miatt kiszabott szabadságvesztést 1 év 8 hónap börtönre súlyosította, egyebekben az elsőfokú ítéletet helybenhagyta.

A vádlott 2016. január 6-án, az esti órákban Romonyán, testvérével az utcán ittasan hangoskodott, az egyik lakóház ajtaját mindketten rugdosták, szitkozódtak, a tolóajtót letépték, rángatták, a faléceket feszegették.

Az ingatlan tulajdonosa értesítette a polgármestert, ő riasztotta a körzeti megbízottat, aki már a helyszínen tartózkodott ekkor társával, mert egy arra járó is értesítette a történtekről.

A rendőrjárőrök az egyik közeli ház előtt álltak meg, felszólították a dulakodó testvéreket, hogy hagyják abba a verekedést. A vádlott annyit mondott, hogy hagyják őket békén, majd szidalmazni kezdte a rendőröket, ezt követően a körzeti megbízottat ököllel próbálta megütni, aki az ütés elől kitért, majd járőrtársával földre vitték a támadót, aki ekkor kirúgta a körzeti megbízott lábát, aki szintén a földre esett. Ekkor a vádlott ismét ököllel próbálta megütni a körzeti megbízottat, azonban annak társa a vádlott kezét lefogva ezt megakadályozta.

Az ítélet jogerős.

 

Dr. Barkaszi Attila

a Pécsi Törvényszék sajtószóvivője

+36/30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu