Jogerős lett az ítélet személyi szabadság megsértése és más bűncselekmény miatt indult ügyben

A Pécsi Törvényszék 2017. december 15-én helybenhagyta a Pécsi Járásbíróság 2017. június 9-én kihirdetett ítéletét, melyben személyi szabadság megsértésének bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt O. S. vádlottat 1 év 10 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 3 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte, valamint elrendelte egy korábban kiszabott, akkor felfüggesztett 2 év börtönbüntetésének végrehajtását is.

 

A vádlott férfi 2016 áprilisában előzetes letartóztatását töltötte a Baranya Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet egyik zárkájában, három másik fogvatartott társaságában. Amikor két zárkatársuk 2016. április 8-án, 13.00 óra körüli időben lement sétára, a vádlott minden ok és előzmény nélkül test szerte – fején és mellkasán, valamint ágyékánál – ütlegelni kezdte az ottmaradt sértettet, aki ugyan védekezett az ütésekkel szemben, de nem viszonozta azokat. A sértett a vádlott elől a zárkában lévő mellékhelyiségbe menekült, de a vádlott ott is többször megütötte.

 

Amikor a sértett a mellékhelyiségben tartózkodott, a vádlott odaállt annak kifelé nyíló ajtaja elé, azt befelé nyomva a sértettet nem engedte ki. A sértett kérte, hogy engedje ki, de a vádlott ennek nem tett eleget.

 

Eközben a szolgálatot teljesítő bv. őr észlelte a vádlott zárkájából kiszűrődő hangokat, odament, és a betekintő nyíláson keresztül látta, hogy a vádlott a sértett irányába lendíti a kezét. Amikor a bv. őr belépett a zárkába, a vádlott már a mosdó ajtajának támaszkodott, a bv. őr felszólítására hagyott fel cselekményével.

 

A sértett a történtek során, test szerte nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

 

Az ítélet jogerős.

 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36/30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu