Ítélet jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmény miatt

 

A Pécsi Járásbíróság 2017. december 12-én kihirdetett ítéletével V.B. vádlottat, jármű önkényes elvételének bűntette és ittas járművezetés vétsége miatt 200.000 forint pénzbüntetésre és 2 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

 

A vádlott és a sértett 2017. május 20-án délután együtt italoztak, melynek során jelentős mennyiségű alkoholos italt fogyasztottak el. A sértett 22 óra előtt valamivel aludni ment, ezután a vádlott a sértett tudta és beleegyezése nélkül magához vette a sértett tulajdonát képező és a ház előtt parkoló Skoda Fabia gépkocsi indítókulcsát azért, hogy azzal Pécs belvárosában közlekedjen, majd a gépkocsit vezetve egy parkolóban megállt, ott a gépkocsiból kiszállt, majd néhány perccel később visszaült és 22 óra körül megpróbált elindulni. A vádlott ekkor a gépkocsival átment a padkán, az ott lévő villanyoszlopnak ütközött, majd megállt. Körülbelül 10-15 perc múlva a vádlott a gépkocsi hátsó ülésén lefeküdt aludni.

 

A rendőrség járőrei ismeretlen személy bejelentése alapján érkeztek ki a helyszínre és miután a vádlott semmilyen életjelet nem mutatott a zárt gépkocsiban, a járőr a gépkocsi hátsó ablakát betörte. A vádlott erre felébredt, zavart viselkedése miatt intézkedés alá vonták.

 

A vádlott súlyos fokú alkoholos befolyásoltság állapotában volt, amikor a gépkocsit vezette.

 

Az ítéletet nem jogerős.

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36-30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu