Jogerős ítélet közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt

A Pécsi Járásbíróság 2017. szeptember 7-én K.-né H. B. vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 7 hónap börtönre ítélte, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette, valamint kötelezte az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

 

A sértett férfi, mint buszvezető áll munkaviszonyban a TÜKEBUSZ Zrt. alkalmazásában, feladata közé tartozik az utazási feltételekben foglaltak betartása, betartatása is.

 

2016. október 31-én 22 óra körüli időpontban, Pécsett az egyik helyi járatú autóbuszt vezette a sértett, a belvárosból a Gyárváros irányába, amikor az egyik belvárosi megállónál megállt.

 

A vádlott nő a fenti napon két férfivel együtt italozott a belvárosban, majd mindhárman a sértett által vezetett autóbuszra kívántak felszállni, azonban a vádlott olyan ittas volt, hogy a társai támogatták, mivel már járni sem tudott.

 

Amikor a gépjárművezető észlelte az erősen ittas vádlottat, felszólította, hogy szálljon le a buszról, mivel ilyen állapotban nem vehet részt a tömegközlekedésben. A vádlott ezt követően kiabált, a buszvezetőt szidalmazta és egy ízben, a sofőrt az utasoktól elválasztó plexin behajolva a jobb kezét megütötte. A vádlottat kísérő egyik férfi lesegítette őt a buszról, de a vádlott még akkor is kiabált és a buszsofőr felé köpött, de a plexit találta el, majd kísérőivel együtt távoztak a helyszínről. A buszsofőr a bántalmazás következtében nem sérült meg.

 

Az ítélet jogerős.

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36-30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu