Előzetes letartóztatás csalás bűntette és más bűncselekmények miatt

A Pécsi Járásbíróság 2017. szeptember 8. napján elrendelte egy pécsi férfi előzetes letartóztatását többrendbeli kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének, csalás vétségének, okirattal visszaélés vétségének, sikkasztás bűntettének, sikkasztás vétségének, közokirat-hamisítás bűntettének és magánokirat felhasználása vétségének alapos gyanúja miatt egy hónapra.

 

A nyomozás eddigi adatai szerint, a gyanúsított Pécsett autókereskedést működtetett, ennek során 2015 tavasza és 2016 ősze közötti időszakban számos sértettel kötött olyan gépkocsi adásvételi szerződéseket, melyek kapcsán az átírásra átvett pénzösszegeket saját céljaira használta fel, vagy az értékesített gépkocsi átírására a sértetteknek lehetősége nem volt, mert az autót körözték, a neki visszavitt gépkocsik árát nem adta vissza, vagy a javításra visszavitt gépkocsit nem javíttatta meg, hanem azt eltulajdonította, illetve a javíttatás vagy műszaki vizsgáztatás érdekében visszavitt gépkocsit nem vizsgáztatta le, az ezekre a célokra átvett pénzösszegeket saját céljaira fordította. Több sértettnek is ígéretet tett arra, hogy előleg átadását követően külföldről gépkocsit hozat be számukra, azonban az ígéreteit nem teljesítette és az előlegeket sem adta vissza a sértetteknek.

 

A gyanúsított ellen nemzetközi és európai elfogatóparancsot bocsátottak ki, alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, jelenléte az eljárás során másképpen nem csak előzetes letartóztatásával biztosítható.

 

 

Dr. Barkaszi Attila

sajtószóvivő

+36-30-990-4247

barkaszia@pecsit.birosag.hu