Jogerős ítélet kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérlete miatt

A Pécsi Törvényszék 2017. július 5-én kihirdetett ítéletével K. S. vádlottat kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérlete miatt 4 év 10 hónap börtönbüntetésre és 5 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte.

 

A vádlott férfi élettársával, albérlőként használt egy pécsi a lakást, ahová ismeretlen személytől megszerzett nagyobb mennyiségű kábítószert vitt a vádlott.

A kábítószert a vádlott a lakás konyhájában, a hűtőszekrény felső részén tárolta.

 

A vádlott ikertestvére egy másik pécsi lakás használatára kötött szerződést. A lakás kulcsaival azonban a vádlott rendelkezett, mivel ikertestvére tartósan Németországban él, így a lakást napi életvitel szinten nem használta. A lakással valójában a vádlott rendelkezett.

A vádlott ismeretlen személytől nagyobb mennyiségű paszta állagú és tabletta formájú kábítószer birtokába jutott és tárolt a testvére által bérelt lakás konyhájában lévő hűtőszekrény mélyhűtő részében.

 

A közel 10 kg tömegű kábítószer fogyasztókhoz juttatására a vádlott már nem tudott sort keríteni, mivel 2016. február 26. napján a nyomozó hatóság tagjai a fenti lakásokban házkutatást tartottak és a kábítószert lefoglalták.

 

Az ítélet jogerős.

Dr. Sebestyén Ágnes

sajtószóvivő

+36/30-65-66-710

sebestyena@pecsit.birosag.hu