Ügyfélsegítő a Pécsi Törvényszéken is 2021. május 7-től

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2021. május 7. napjától a Pécsi Járásbíróság mellett a Pécsi Törvényszéken is működik ÜGYFÉLSEGÍTŐ a közigazgatási és munkaügyi, valamint a törvényszék elsőfokú hatáskörébe tartozó olyan ügyekben, ahol a jogi képviselet nem kötelező.

  •  A törvényszéki Ügyfélsegítő ideje: minden pénteki munkanapon 9:00 és 15:00 óra között. (Ebédidő: 12:00 és 13:00 óra között)
  •  A törvényszéki Ügyfélsegítő helye: Pécs, Rákóczi út 34. mfsz.2. sz. terem. (A tárgyalótermek foglaltságának függvényében változhat, erről a portaszolgálatnál kell tájékozódni.)

Az ügyfelek az Ügyfélsegítő szolgáltatásait kizárólag előzetes, telefonon történt regisztrációt követően vehetik igénybe.

Regisztrálni a 72/503-524 telefonszámon lehet az adott héten, csütörtökön 14:00 óráig.

Az Ügyfélsegítő annak a feladatnak az ellátására szolgál, hogy az olyan személy, akinek nincs ügyvédje, jogi képviselője, a bíróságon jegyzőkönyvbe mondhassa keresetét, egyéb kérelmét. Az Ügyfélsegítőn az ügyintéző feladata a szóbeli kérelmek írásba foglalása az eljárási szabályoknak megfelelő formában, nem áll módjában azonban állásfoglalást, tanácsot, jogi segítségnyújtást adni.

Amennyiben keresetet kíván előterjeszteni, a lakóhelye, székhelye, a munkahelye szerinti, vagy a perre illetékes bíróságot keresse fel. A bíróság az erre rendszeresített nyomtatvány kitöltésével rögzíti a keresetét. Folyamatban lévő eljárás esetén már csak a perbíróságon van mód további nyilatkozatok megtételére.

Az ügyfélsegítőről bővebben ide kattintva tájékozódhatnak.